easily - онтологија

лекум повеќе

Вид збор: Прилог
Полека, со лесно, на лесен начин.

лесно повеќе

Вид збор: Прилог
На лесен начин.

леснум повеќе

Вид збор: Прилог
лекум

шук-шук повеќе

Вид збор: Прилог
Лесно, сосем лесно, малку, сосем малку.
Употреба: Разговорно
Примери:
Со шук-шук сака да си помине.