eagle - онтологија

орел повеќе

мн. орли
Вид збор: Именка, машки род
Голема граблива птица што живее во планинските, карпести предели.
Латински: Aquilia Албански: shiponjë
Употреба: Зоологија

орле повеќе

Види и: орел (м.)
мн. орлиња
Вид збор: Именка, среден род

орленце повеќе

Види и: орел (м.)
мн. орленца
Вид збор: Именка, среден род

орлица повеќе

мн. орлици
Вид збор: Именка, женски род
Женка орел.
Употреба: Зоологија

орлиште повеќе

Види и: орел (м.)
мн. орлишта
Вид збор: Именка, среден род
орел