duet - онтологија

дует повеќе

мн. дуети
Вид збор: Именка, машки род
Музичка композиција напишана за два гласа (обично машки и женски) или за два инструмента.
Албански: duet
Употреба: Музика и танц
Вокална или инструментална група составена од два члена.
Албански: duet
Употреба: Музика и танц