drummer - онтологија

барабанар повеќе

Види и: барабанџија (м.)
мн. барабанари
Вид збор: Именка, машки род
барабанџија
Употреба: Музика и танц

барабанџија повеќе

мн. барабанџии
Вид збор: Именка, машки род
Тој што удира на барабан во оркестар, музичар што исполнува партии за барабан.
Албански: trompetist
Употреба: Музика и танц

тапанар повеќе

мн. тапанари
Вид збор: Именка, машки род
Човек што го бие тапанот.
Албански: daulxhi, tamburist
Употреба: Музика и танц

тапанџија повеќе

Види и: тапанар (м.)
мн. тапанџии
Вид збор: Именка, машки род
тапанар
Употреба: Музика и танц