dramatize - онтологија

драматизира повеќе

драматизираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Преработи, преработува во драма друго литературно дело.
Албански: dramatizoj
Употреба: Литература
Даде, дава драматичен карактер на настан, случка и сл.
Албански: dramatizoj
Употреба: Преносно значење