draft - онтологија

драфт повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
предлог, нацрт, предлог-нацрт, замисла, концепт

нацрт повеќе

мн. нацрти
Вид збор: Именка, машки род
Прв, претходен текст на некој акт, закон, документи сл.
Албански: projekt

провев повеќе

мн. провеви
Вид збор: Именка, машки род
Воздушна струја што минува низ два отвора што се наоѓаат еден спроти друг.
Српски: промаја

скица повеќе

мн. скици
Вид збор: Именка, женски род
Претходен цртеж на уметничко дело; претходна редакција на литературно, музичко дело.
Албански: plan, skicë
Примери:
Скица на драма.