downhill run - онтологија

смук повеќе

Вид збор: Именка, множина
Спуштање право наудолу.
Употреба: Спорт
Примери:
Натпревари во смук.

спуст повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Скијачка дисциплина во која натпреварувачите се спуштаат по многу стрмна патека со што поголема брзина.
Употреба: Спорт