domesticated - онтологија

одомаќен повеќе

Види и: одомашен (прид.)
одомаќени
Вид збор: Придавка
одомашен

одомашен повеќе

одомашениот
Вид збор: Придавка
Што е како домашен, што е приспособен на нова средина, на нов начин на живеење и сл.

питом повеќе

питоми
Вид збор: Придавка
За растение - одгледан од човек.
Албански: e butë, e kultivuar
Употреба: Земјоделство