divorce - онтологија

бракоразвод повеќе

мн. бракоразводи
Вид збор: Именка, машки род
Развод на брак по судски пат.
Употреба: Правда

развод повеќе

мн. разводи
Вид збор: Именка, машки род
Разведување на брак.
Албански: divorc, ndarje
Употреба: Правда
Примери:
Бараше развод.

разженување повеќе

Вид збор: Именка, среден род
(се) разженува

фрлање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
Разведување (брак).
Албански: divorc, ndarje
Употреба: Дијалектен збор

фрлачка повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Разведување, развод на брак.
Албански: divorc, ndarje
Употреба: Дијалектен збор
Примери:
Пак ли мислиш на фрлачка?