distant - онтологија

висок повеќе

високи
Вид збор: Придавка
Што е многу оддалечен, што се наоѓа далеку во височината од земјата или од некоја друга површина.
Албански: i largët

далечен повеќе

далечни
Вид збор: Придавка
Што е во слаба роднинска врска.
Албански: i largët

долг повеќе

долги
Вид збор: Придавка
Што има определена должина, растојание од едниот до другиот крај.
Албански: i largët