dissociation - онтологија

дисоцијација повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Патолошки развој каде што психата и однесувањето на пациентот се распаѓа во повеќе различни неконтролирани личности.
Употреба: Медицина
Распаѓање на молекулите во поедноставни делови.
Употреба: Хемија