disco - онтологија

диско повеќе

мн. диска
Вид збор: Именка, среден род
дискоклуб
Употреба: Разговорно

дискоклуб повеќе

мн. дискоклубови
Вид збор: Именка, машки род
Обично затворена просторија во која се собираат младите за да слушаат модерна музика, да играат и да танцуваат.