directory - онтологија

абецедар повеќе

мн. абецедари
Вид збор: Именка, машки род
Список на нешто по абецеден ред.

адресар повеќе

мн. адресари
Вид збор: Именка, машки род
Список на адреси.
Албански: regjistër
Книга со адреси.
Албански: regjistër
Електронски канал во технологијата за пренесување на мемориски адреси.
Албански: regjistër
Употреба: Информатика

именик повеќе

мн. именици
Вид збор: Именка, машки род
Книга со список од имиња обично по азбучен ред.