dialectics - онтологија

дијалектика повеќе

(едн.) дијалектиката
Вид збор: Именка, женски род
Наука за општите закони на движењето и развитокот на природата, на општеството и на човековото мислење, која ги разгледува природните појави во вечно движење и менување.
Употреба: Филозофија