diagnose - онтологија

дијагностицира повеќе

дијагностицираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Постави, поставува дијагноза кај болен човек врз основа на симптомите на болеста.
Употреба: Медицина

испрегледа повеќе

испрегледаат
Вид збор: Глагол, свршен
(се испрегледа) Направи повеќе лекарска прегледи, прегледа се.
Албански: kontroll mjeksor