determined - онтологија

одреден повеќе

одредени
Вид збор: Придавка
Утврден, установен, точно, јасно определен.
Албански: i vendosur

определен повеќе

определени
Вид збор: Придавка
Што е точно установен, утврден; што е точно насочен.

решителен повеќе

решителни
Вид збор: Придавка
Категоричен, безусловен, кој не дозволува приговор; кој изразува непоколебливост во исполнувањето на решенијата.
Примери:
Решителен противник на конзервативизмот.

установен повеќе

установени
Вид збор: Придавка
строго определен