demiurge - онтологија

демиург повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Според филозофијата на Платон и на питагорејците, творец и двигател на универзумот.
Грчки: δημιουργός
Употреба: Филозофија
творец, создавач, уметник, автор
Грчки: δημιουργός
Употреба: Преносно значење