deformed - онтологија

деформиран повеќе

деформирани
Вид збор: Придавка
изобличен, расипан, обезличен

изобличен повеќе

изобличени
Вид збор: Придавка
Што се изобличил.

изроден повеќе

изродениот
Вид збор: Придавка
Што се изродил, што станал изрод.