defame - онтологија

зборува повеќе

зборуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
озборува
Албански: shpif
Употреба: Разговорно

лае повеќе

лаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Озборува, шири невистини.
Албански: përgojoj, shpif
Употреба: Пејоратив , Преносно значење

меша повеќе

мешаат
Вид збор: Глагол, несвршен
озборува
Албански: përziej, përgojoj
Употреба: Преносно значење

оклевети повеќе

Види и: наклевети (св.)
оклеветат
Вид збор: Глагол, свршен
наклевети