de jure - онтологија

де јуре повеќе

Вид збор: Сложенка
Од правна гледна точка.
Употреба: Правда

дејуре повеќе

Вид збор: Прилог
(де јуре) правно, во правна смисла; законски, легално
Употреба: Правда