dachshund - онтологија

јазовичар повеќе

мн. јазовичари
Вид збор: Именка, машки род
Вид куче со издолжено тело, куси нозе, со долги и опуштени уши, се користи за истерување на дивеч (лисици, јазовци) од нивните живеалишта.
Употреба: Зоологија