customs officer - онтологија

баждар повеќе

мн. баждари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што работи во баждарница.
Албански: oficer doganor
Употреба: Историја

ѓумрукчија повеќе

мн. ѓумрукчии
Вид збор: Именка, машки род
цариник
Турски: gümrükçü
Употреба: Административен термин , Архаизам

митничар повеќе

мн. митничари
Вид збор: Именка, машки род
царинарник
Употреба: Архаизам

цариник повеќе

мн. цариници
Вид збор: Именка, машки род
службеник на царинарница
Албански: doganier
Употреба: Административен термин