crossword - онтологија

крстозбор повеќе

Види и: крстозборка (ж.)
мн. крстозбори
Вид збор: Именка, машки род
крстозборка

крстозборка повеќе

мн. крстозборки
Вид збор: Именка, женски род
Bид енигматска творба во која на определен начин, cо вкрстување на зборови хоризонтално и вертикално треба да се пополнат cите полиња.

крстословка повеќе

мн. крстословки
Вид збор: Именка, женски род
крстозбор
Употреба: Дијалектен збор