cross out - онтологија

прецрта повеќе

прецртаат
Вид збор: Глагол, свршен
пречкрта
Албански: shlyej, fshij

пречкрта повеќе

пречкртаат
Вид збор: Глагол, свршен
Со прецртување текст или цртеж означи дека е погрешен, поништен.

реси повеќе

ресат
Вид збор: Глагол, свршен
прецрта, пречкрта
Употреба: Архаизам
Примери:
Ѓаволот беше го ресил од тефтерот.

шкртне повеќе

Види и: чкртне (св.)
шкртнуваат
Вид збор: Глагол, свршен
чкртне