crop - онтологија

берба повеќе

мн. берби
Вид збор: Именка, женски род
Времето кога се берат плодови.
Албански: korrje
Употреба: Земјоделство

жетва повеќе

мн. жетви
Вид збор: Именка, женски род
Принос од житото.
Албански: të korra
Употреба: Земјоделство

летнина повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Пролетен посев што зрее во лето.
Употреба: Земјоделство

сејанина повеќе

мн. сејанини
Вид збор: Именка, женски род
Посеви, посеано зрно.
Употреба: Земјоделство