creative - онтологија

креативен повеќе

креативниот
Вид збор: Придавка
Творечки, што твори, што создава.

создавачки повеќе

создавачка
Вид збор: Придавка
творечки
Примери:
создавачка работа

творечки повеќе

творечка
Вид збор: Придавка
Што се однесува на творец и творење.
Примери:
Творечка работа.