crafty - онтологија

вешт повеќе

вешти
Вид збор: Придавка
Што умее лесно да се снајде да се извлече од секаква ситуација.

дошиклив повеќе

дошикливиот
Вид збор: Придавка
Што лесно се дошикува.
Употреба: Разговорно

итар повеќе

итри
Вид збор: Придавка
Што е остроумен, снаодлив.

сетен повеќе

Вид збор: Придавка
итер, вешт, бистар, интелигентен, промуќурен
Употреба: Разговорно

снаодлив повеќе

снаодливи
Вид збор: Придавка
Кој умее лесно да излегува од тешка положба.
Примери:
Многу снаодливо момче.