courageous - онтологија

куражен повеќе

куражниот
Вид збор: Придавка
Што е храбар, смел, решителен.

куражлија повеќе

мн. куражлии
Вид збор: Придавка
(немен. по род.) куражен
Употреба: Неменлив збор

срчовен повеќе

срчовна
Вид збор: Придавка
храбар, смел, пргав, енергичен
Употреба: Разговорно

храбро повеќе

Вид збор: Прилог
одважно, смело
Примери:
Сите се држеа храбро.