counterattack - онтологија

контранапад повеќе

мн. контранапади
Вид збор: Именка, машки род
Напад како одговор на напад.
Употреба: Воен термин

противнапад повеќе

мн. противнапади
Вид збор: Именка, машки род
Напад преземен како одговор на напад од страна на противникот.
Употреба: Воен термин