conversational - онтологија

конверзациски повеќе

конверзациска
Вид збор: Придавка
Што е во врска со конверзација.

разговорен повеќе

разговорна
Вид збор: Придавка
Кој е во вид на разговор, дијалогичен.
Примери:
Разговорен речник.