continuation - онтологија

континуација повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Продолжување, непрекинат тек, развој.

продолжение повеќе

мн. продолженија
Вид збор: Именка, среден род
Продолжување на прекинат процес, на нешто што уште трае, што не е доведено до крај (седница, конференција, приредба)
Албански: vazhdim
Дел што следува од нешто започнато а не претставено во целост (филм, роман, статија, телевизиска серија)
Албански: vazhdim
Продолжување на натпревар поради постигнат нерешен резултат во регуларното време или поради прекин во текот на играта.
Албански: vazhdim
Употреба: Спорт

продолжеток повеќе

Вид збор: Именка, машки род
продолжение
Примери:
Тоа е само логичен продолжеток на кампањата од првиот круг.