conjugation - онтологија

конјугација повеќе

мн. конјугации
Вид збор: Именка, женски род
Промена на глаголот по лице, број и време.
Албански: konjugim, zgjedhim
Употреба: Граматика

коњугација повеќе

Види и: конјугација (ж.)
мн. коњугации
Вид збор: Именка, женски род
конјугација
Употреба: Лингвистика