confidential - онтологија

доверен повеќе

доверениот
Вид збор: Придавка
доверлив

доверлив повеќе

доверливиот
Вид збор: Придавка
Што знае да чува тајна; што извршува тајни задачи.
Албански: i besueshëm

интимен повеќе

интимниот
Вид збор: Придавка
Што е пријателски, близок.
Албански: intim

поверлив повеќе

Види и: повери (св.)
поверливиот
Вид збор: Придавка
доверлив