conclude - онтологија

вади повеќе

вадат
Вид збор: Глагол, несвршен
Во состав со именка: Вади заклучок - заклучува.
Албански: përfundim

заклучи повеќе

заклучат
Вид збор: Глагол, свршен
Изведе, донесе заклучок.
Албански: përfundim

изведе повеќе

изведат
Вид збор: Глагол, свршен
Донесе заклучок.
Албански: konkludoj

извлече повеќе

извлечат
Вид збор: Глагол, свршен
Дојде до нешто врз основа на одредени појави, податоци, изведе заклучок.
Албански: nxjerrë konkluzë

приврши повеќе

привршат
Вид збор: Глагол, свршен
Приведе кон крај започната работа.
Албански: mbaroj, përfundoj

приклучи повеќе

приклучат
Вид збор: Глагол, свршен
Доведе до крај, приврши нешто.
Албански: nxjer përfundim
Употреба: Ретко

произлезе повеќе

произлезат
Вид збор: Глагол, свршен
Се наложи како заклучок врз основа на некој факт.
Албански: konkludon

смисли повеќе

смислат
Вид збор: Глагол, свршен
Со мисла пронајде.
Албански: shpik, mendoj mirë
Примери:
Смисли две реченици.