conceptual - онтологија

идеен повеќе

идејни
Вид збор: Придавка
Што ја содржи во себе основната идеја, замисла, концепција.

поимен повеќе

Види и: поим (м.)
поимни
Вид збор: Придавка
Што се однесува на поим.