compound word - онтологија

кованица повеќе

мн. кованици
Вид збор: Именка, женски род
Нов, вештачки создаден збор.
Употреба: Граматика

композит повеќе

мн. композити
Вид збор: Именка, машки род
Збор составен од два или повеќе збора.
Албански: fjalë e përbërë
Употреба: Граматика

сложенка повеќе

мн. сложенки
Вид збор: Именка, женски род
сложен збор
Употреба: Граматика