completely - онтологија

ганц повеќе

Вид збор: Прилог
сосем, ептен, целосно
Германски: ganz
Употреба: Разговорно

до повеќе

Вид збор: Предлог
сè, целосно
Употреба: Разговорно

добро повеќе

Вид збор: Прилог
сосема, потполно

исцело повеќе

Вид збор: Прилог
целосно

наполно повеќе

Вид збор: Прилог
Сосема, во целост.

полн повеќе

полни
Вид збор: Придавка
целосен, комплетен, тотален

потполно повеќе

Вид збор: Прилог
целосно, комплетно, сосема, до крај
Српски: потпуно

совршено повеќе

Вид збор: Прилог
сосем, наполно
Употреба: Разговорно
Примери:
Совршено незаинтересиран за работата.

стопроцентно повеќе

Вид збор: Прилог
комплетно, потполно
Примери:
Биди стопроцентно уверен дека работата ќе биде завршена.