comment - онтологија

искоментира повеќе

Види и: коментира (св. и несв.)
искоментираат
Вид збор: Глагол, свршен
Даде коментар.

коментар повеќе

мн. коментари
Вид збор: Именка, машки род
Објаснување, толкување на некаков текст.
Албански: koment
Искажано мислење, забелешка за некоја постапка, за некоја личност или за некој настан.
Албански: koment
Новинарски текст во кој се објаснува суштината, смислата на определен актуелен настан или политички потег.
Албански: koment, kumtesë

коментарисува повеќе

Види и: коментира (св. и несв.)
коментарисуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
коментира
Употреба: Разговорно

коментира повеќе

коментираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Искаже, искажува свое миcлење за нешто.

прокоментира повеќе

Види и: коментира (св. и несв.)
прокоментираат
Вид збор: Глагол, свршен
Проследи со коментар, со толкување.