come out - онтологија

доизлезе повеќе

Види и: излезе (св.)
доизлезат
Вид збор: Глагол, свршен
Излезе сосема, до крај.

излезе повеќе

излезат
Вид збор: Глагол, свршен
се покажа
Албански: dal
Употреба: Безлично , Преносно значење

испадне повеќе

испаднат
Вид збор: Глагол, свршен
Се случи, излезе како резултат на крајот во некои околности (обично неочекувано или спротивно од очекувањата).
Албански: përfundoj
Ненадејно, неочекувано се појави некој или нешто.
Албански: përfundoj
Употреба: Преносно значење

чик! повеќе

Вид збор: Извик
ајде! ајде де!
Примери:
(нар. поез.) Чик свекрво, чик да се бориме.