combine - онтологија

искомбинира повеќе

Види и: комбинира (св. и несв.)
искомбинираат
Вид збор: Глагол, свршен
комбинира

комбинира повеќе

комбинираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Прави, направи, најде, наоѓа комбинации.
Албански: kombinoj

компонира повеќе

компонираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Состави, составува, спои, спојува делови и елементи во целина.
Албански: kombinoj, ndërthur

сврзе повеќе

сврзат
Вид збор: Глагол, свршен
Спои, соедини како делови на една целина.
Албански: bashkoj, kombinoj
Употреба: Преносно значење