coefficient - онтологија

коефициент повеќе

мн. коефициенти
Вид збор: Именка, машки род
Постојан множител пред променлива или непозната величина.
Албански: koeficinet
Употреба: Математика
Величина што определува некакво својство на физичко тело или појава.
Албански: koeficinet
Употреба: Физика
Степен на некакво својство.
Албански: koeficinet