cobweb - онтологија

мрежа повеќе

мн. мрежи
Вид збор: Именка, женски род
Замка од нитки на пајажина со чија помош пајакот го лови пленот.
Албански: pëlhurë merimënge

паежина повеќе

мн. паежини
Вид збор: Именка, женски род
пајажина
Употреба: Дијалектен збор

пајажина повеќе

мн. пајажини
Вид збор: Именка, женски род
Тенки нишки од леплива материја што ја лажи пајакот, мрежата од пајакот, пајакова мрежа.
Употреба: Зоологија
Тоа што држи некого во зависност, што има контрола над некого.

пајажинен повеќе

пајажинест
Вид збор: Придавка
Што е од пајажина или личи на неа
Употреба: Зоологија

пајачина повеќе

Вид збор: Именка, женски род
пајажина
Употреба: Зоологија