clumsiness - онтологија

невештина повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Отсуство на вештина.

тромавост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
тромост

тромост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Својствен за тром, тромав.

тронтавост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
несмасност