clericalism - онтологија

клерикализам повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Политички правец што се стреми кон cилно влијание на црквата (особено на католичката) во општествено-политичкиот и културниот живот на една заедница.
Употреба: Политика