clean up - онтологија

доисчисти повеќе

Види и: исчисти (св.)
доисчистат
Вид збор: Глагол, свршен
Исчисти сè, сите до еден.
Албански: pastroj
Исчисти нешто до крај, сосема.
Албански: pastroj
Употреба: Преносно значење

дочисти повеќе

Види и: чисти (несв.)
дочистат
Вид збор: Глагол, свршен
Заврши со чистењето, исчисти до крај.

исчисти повеќе

Види и: чисти (несв.)
исчистат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи нешто да биде чисто.
Албански: pastroj

поисчисти повеќе

Види и: исчисти (св.)
поисчистат
Вид збор: Глагол, свршен
Исчисти малку, донекаде или уште малку.
Албански: pastron
Исчисти во голема мера, секаде, се што треба.
Албански: pastron
(се поисчисти) Се исчисти малку или уште малку.
Албански: pastron

пребрише повеќе

Види и: брише (св. и несв.)
пребришат
Вид збор: Глагол, свршен
Избрише, исчисти со бришење.
Албански: pastroj, fshij