circumcise - онтологија

обреже повеќе

обрежат
Вид збор: Глагол, свршен
Изврши обрежување на машко дете (кај Евреите и Муслиманите).
Албански: synet
Употреба: Медицина , Религија

опсекува повеќе

Види и: опсече (св.)
опсекуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
опсече

опсече повеќе

опсечат
Вид збор: Глагол, свршен
Исече наоколу.