chorus - онтологија

хор повеќе

мн. хорови
Вид збор: Именка, машки род
Во старогрчката драма - група исполнители што пееле и рецитирале стихови.
Албански: kor
Употреба: Историја
Пејачки колектив што исполнува истовремено едно вокално дело.
Албански: kor
Употреба: Музика и танц
Вокална песна за пејачки колектив.
Албански: kor
Употреба: Музика и танц

хорски повеќе

хорска
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на хор.
Употреба: Музика и танц
Примери:
Хорската уметност.