chorister - онтологија

хорист повеќе

мн. хористи
Вид збор: Именка, машки род
пејач во хор
Употреба: Музика и танц

хористка повеќе

мн. хористки
Вид збор: Именка, женски род
За жена хорист.
Употреба: Музика и танц