choosy - онтологија

избирлив повеќе

избирливиот
Вид збор: Придавка
Што многу избира.

пребирлив повеќе

пребирливи
Вид збор: Придавка
Што пребира многу.

џимрија повеќе

џимрии
Вид збор: Придавка
Оној што е пребирлив.
Турски: cimri
Употреба: Неменлив збор , Разговорно