choose - онтологија

доодбере повеќе

Види и: одбере (св.)
доодберат
Вид збор: Глагол, свршен
Одбере до крај.

земе повеќе

земат
Вид збор: Глагол, свршен
Избере нешто за работа, се задржи на нешто.
Албански: merr, zgjedh

одбере повеќе

одберат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи избор, избере, издвои нешто, се определи за нешто.

одбира повеќе

Види и: одбере (св.)
одбираат
Вид збор: Глагол, несвршен
одбере
Албански: zgjedh

погоди повеќе

погодат
Вид збор: Глагол, свршен
Успешно направи нешто, избере во соодветно време, место итн.
Албански: sukses
Употреба: Преносно значење
Направил лош избор.
Албански: zgjidhje
Употреба: Иронично

поодбере повеќе

Види и: одбере (св.)
поодберат
Вид збор: Глагол, свршен
одбере, избере
Албански: zgjedh

пробере повеќе

Види и: бере (св. и несв.)
проберат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи избор набрзина.